Vier L re-integratie   Home | Over Vier L | Kwaliteit | Contact
Partner in Re-integratie en Inzetbaarheid

Profiel

Aanpak

Geschiedenis

Onze naam

Referenties

Producten

Medewerkers

Vacatures

 

Medewerkers

Vier L is trots op haar medewerkers. Ze vormen een hecht team, vol deskundigheid en betrokkenheid bij onze cliënten en opdrachtgevers. We stellen ze graag aan u voor.Vaste medewerkers


Vier L team
Sofie Jansen

Sofie Jansen

Directeur / arbeidsdeskundige

Als directeur van Vier L haal ik ontzettend veel energie uit mijn...

functie. Ik ben enorm trots op ons bedrijf, onze missie & visie en op ons enthousiaste en diverse team van re-integratieadviseurs. De veranderlijke re-integratiebranche is een interessante uitdaging. Ieder jaar brengt weer nieuwe mogelijkheden en kansen met zich mee als gevolg van een nieuwe wet of een veranderende arbeidsmarkt. Met opdrachtgevers heb ik graag persoonlijk contact en hanteer ik graag korte communicatielijnen. Door transparant te werken en van elkaar te leren, werken we constructief samen op het gebied van re-integratie en mobiliteit.

Ik treed graag in contact met werkgevers om te onderzoeken van de mogelijkheden zijn om een cliënt van Vier L in dienst te nemen. Dit kan gaan om iemand die vanuit een werkende positie een volgende stap in zijn/haar loopbaan neemt, maar ook om een jonggehandicapte of iemand die in een uitkeringssituatie zit.

Na mijn studie personeelwetenschappen ben ik direct in de re-integratiebranche aan de slag gegaan. Dit vak bleek me op mijn lijf geschreven: net als binnen de studie personeelswetenschappen vond ik de balans tussen sociaal en commercieel. De opleiding tot Arbeidsdeskundige bracht mij de verdieping in het werkveld.


s.jansen@vierl.nl

Marcella Allart

Marcella Allart

Arbeidsdeskundige / loonwaardedeskundige

Na een carrièreswitch heb ik in 2001 de hbo-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening afgerond...

waarna ik als re-integratieconsulent binnen diverse gemeenten ben gaan werken. Na een opleiding tot trainer ben ik trainingen gaan geven aan mensen zonder werk of met schulden, zodat zij met meer kracht, kennis en zelfvertrouwen verder konden. Als accountmanager binnen de re-integratiebranche heb ik geleerd wat acquireren en netwerken is en hoe je vraag en aanbod van werk beter op elkaar af kunt stemmen. Na een managementopleiding heb ik enkele jaren als teamcoördinator gewerkt, tot ik besloot terug te gaan naar dat wat ik het liefst doe: adviseren en begeleiden van mensen binnen de driehoek van mens, werk en inkomen. Als arbeidsdeskundige sta ik midden in deze driehoek van waaruit ik onafhankelijk adviseer aan zowel de werknemer als de werkgever.

Naast geregistreerd arbeidsdeskundige ben ik ook gecertificeerd loonwaardedeskundige. Bij Vier L werken betekent voor mij werken met zin én zingeving; zo komt alles mooi samen!


m.allart@vierl.nl

Annemiek Gockel

Annemiek Gockel

Re-integratieadviseur

Juist als het (even) niet loopt zoals je had gehoopt, word je als mens uitgedaagd...

...om te kijken hoe je toch op je plek beland. En je door te ontwikkelen. Daarin begeleid ik graag, zodat je -weer- gaat zien wat je in huis hebt, wat wél kan en waarmee je verder kunt.

Zelf startte ik ooit met een internationaal georiënteerde politiek-bestuurlijke studie en kwam via allerlei omwegen terecht in het vak van recruitment. Hierin vond ik mijn draai; de mens centraal, maar met een helder doel voor ogen.

Tot die tijd had ik banen in diverse sectoren op verschillende niveaus en plekken in het land. Bij tijden in deeltijd gecombineerd met PABO, Officemanagement en Toegepaste Psychologie. Die brede ervaring blijkt nu extra goed van pas te komen.

Het begeleiden van mensen voelt natuurlijk en doe ik met liefde. Prachtig als iemand z'n eigen kracht hervindt. Mijn resultaatgerichte inslag blijkt ook in mijn functie als re-integratie adviseur goed van pas te komen. Ik zet Acceptance & Commitment Therapy (ACT) graag in waar dat van toepassing is; zo komt mijn coachende stijl goed tot z’n recht.

Vier L spreekt me aan omdat juist de mens en de menselijke maat centraal blijven staan in een veld waarin wet- en regelgeving zo’n grote rol spelen. Bovendien denkt Vier L in kansen. Daarin vinden we elkaar.

Ik begeleid Spoor 2 trajecten, UWV Werkfit- en participatietrajecten, alsmede outplacement trajecten.


a.gockel@vierl.nl

Cootje Knook

Cootje Knook

Arbeidsdeskundige

Als een werknemer uit het arbeidsproces dreigt te vallen...

is het belangrijk dat mogelijkheden en onmogelijkheden goed onderzocht worden. Bij het uitvoeren van een arbeidsdeskundig onderzoek streef ik ernaar om duidelijkheid voor zowel werknemer als werkgever te creëren en samen met hen op zoek te gaan naar mogelijkheden en oplossingen.

De wet- en regelgeving rondom werk en verzuim is ingewikkeld en wijzigt regelmatig. Een van mijn taken binnen Vier L is om ervoor te zorgen dat onze kennis op dit gebied up-to-date blijft zodat wij onze opdrachtgevers en kandidaten van een goed advies kunnen blijven voorzien.

Bij mijn werk als arbeidsdeskundige heb ik veel plezier van mijn ervaring als re-integratieadviseur, jobcoach en commercieel manager. Naast de opleiding Arbeidsdeskundige heb ik de HBO opleidingen Economie & Management en Arbeidsbemiddeling gevolgd.


c.knook@vierl.nl

Irene van Leeuwen

Irene van Leeuwen

Re-integratieadviseur / Noloc gecertificeerd Loopbaanprofessional

Wat mij vooral aanspreekt bij Vier L, is het team van deskundigen dat zichtbaar betrokken is...

bij de mensen en bedrijven voor wie ze werken. De expertise en kwaliteit zijn zichtbaar in de trajecten, waarbij een transparante, flexibele werkwijze wordt gehanteerd. Er wordt gekozen voor een persoonlijke benadering en goed contact met zowel opdrachtgever als cliënt.

Na in verschillende functies in de zakelijke dienstverlening gewerkt te hebben, heb ik me 8 jaar geleden omgeschoold tot Coach Practioner. Sindsdien werk ik in het re-integratie en outplacement werkveld, met name in 2e spoor en outplacement trajecten en het Werkfit maken en Naar Werk begeleiden van UWV kandidaten. Het begeleiden van mensen naar (ander) werk geeft veel voldoening. Een passende baan geeft mensen behalve inkomen vooral een doel, structuur, verbondenheid en identiteit. Vanuit betrokkenheid en resultaatgerichtheid wil ik hier een bijdrage aan leveren, waarbij de cliënt de eigen verantwoordelijkheid behoudt.

Als opleidingsachtergrond heb ik HTS Technische Bedrijfskunde gestudeerd, gevolgd door onder meer een Post-HBO opleiding Coach Practitioner. Ik ben NOLOC gecertificeerd.


i.leeuwen@vierl.nl

Yamani Lesteluhu

Yamani Lesteluhu

Senior Re-integratieadviseur / Jobcoach NVS / EUSE

Wat mij zo aanspreekt in de aanpak van Vier L is de bewuste keuze voor...

kleinschaligheid en persoonlijke begeleiding. Zo kunnen we alle passie in ons werk leggen en ons richten op kwaliteit en maatwerk. Na mijn studie Communicatie ben ik actief geweest in de werving- en selectiebranche. Mijn commerciële vaardigheden weet ik in mijn huidige functie prima te combineren met de gedrevenheid om iets voor mens en maatschappij te betekenen. Door een mensgerichte aanpak kan ik cliënten in beweging brengen, met de constante focus op het behalen van concrete resultaten. Ik heb veel ervaring met de allochtone doelgroep. Mijn inlevingsvermogen en inzicht in andere culturen komen hierbij goed van pas.

Ik heb me in de afgelopen jaren bij Vier L mogen ontwikkelen tot een allround re-integratie adviseur. Door de constante ontwikkelingen in de branche is leren en specialiseren voor mij een nooit ophoudend proces!

y.lesteluhu@vierl.nl

Annemarie Romijn

Annemarie Romijn - Laaij

Re-integratieadviseur / Noloc gecertificeerd Loopbaanadviseur

Wat mij zo aanspreekt in het werken voor Vier L, is de transparante werkwijze,...

het directe contact met zowel opdrachtgever als de cliënt en de persoonlijke benadering.

Ik heb een jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen met diverse achtergronden. Mijn werkwijze is te omschrijven als empathisch, doelgericht, praktisch en nuchter. Maar bovenal geïnteresseerd in mensen. Ik maak mijn cliënt eigenaar van zijn of haar traject, met uiteindelijk als doel iemand te laten (her)ontdekken wat zijn of haar kwaliteiten en drijfveren zijn en - bij re-integratie en outplacementtrajecten - uiteindelijk het vinden van een nieuwe baan.

Als opleidingsachtergrond heb ik HBO Personeel en Arbeid gestudeerd, gevolgd door een Post-HBO opleiding Loopbaanadvisering.

a.romijn@vierl.nl

Tamara van der Schoor

Tamara de Rijke - van der Schoor

Senior Re-integratieadviseur

Het zorgen voor bewustwording staat centraal in mijn...

begeleiding. Bewustwording van het denken en het handelen, maar ook zeker van hetgeen wat de cliënt wil en kan. Het zorgt voor inzicht, wat vaak voor de cliënt verhelderend werkt. Dit gaat gepaard met een flinke dosis humor, wat confronterend maar tegelijkertijd ook bevrijdend werkt. Doordat ik voor de volledige begeleiding verantwoordelijk ben, blijven zaken helder, constructief en transparant. Zowel voor de cliënt als de opdrachtgever. Mijn achtergrond ligt in de gezondheidszorg en coaching. Na diverse functies als verpleegkundige en leidinggevende te hebben gehad, ben mij meer toe gaan leggen op het coachen waarvoor ik ook diverse opleidingen hebt gevolgd. Bij Vier L pas ik dit toe door de cliënten gericht te coachen bij het behalen van hun doelen en tijdens het omgaan met verlies en veranderingen.

t.rijke@vierl.nl


 
 
 
ZZP-ers


Marleen Claassen

Marleen Claassen

Re-integratieadviseur

Verlies van werk en gezondheid komt veelvuldig aan de orde...

in mijn praktijk als coach/begeleider van mensen die te maken hebben met afscheid, verlies en rouw. Mijn passie is mensen stimuleren het heft (weer) in handen te laten nemen en de regie weer te laten nemen. Ik geniet ervan als mensen weer een nieuw perspectief en aanknopingspunten in hun loopbaan hebben gevonden.

 

Als leidinggevende bij de overheid heb ik kennisgemaakt met het krachtenveld waarin je als werkgever terecht komt als een werknemer langdurig uitvalt. Door mijn werkzaamheden, dicht bij de politiek, ken ik het schakelen tussen de regels, de belangen en (on)mogelijkheden van verschillende partijen goed.

 

In het werk van re-integratiecoach komt het stimuleren van werknemers na een vervelende periode én het in ogenschouw houden van een ieders belangen samen.

 Delila Dercksen-Moesker

Delila Dercksen-Moesker

Re-integratieadviseur

Met passie invulling geven aan het re-integratie vak...

Mijn motto is: samen genoeg motivatie creëren om eventuele obstakels te overwinnen en gestelde doelen te bereiken. Hulpmiddelen daarbij zijn realisme, bevlogenheid en humor. Ook een heldere inventarisatie vooraf van de ambitie van cliënten hoort hierbij. De resultaten zijn altijd een som der elementen: de cliënt, Vier L, de instanties en vooral de support van de nabije omgeving. Samen helpen deze elementen aan het bouwen van een solide, lange termijndoelstelling. Om deze doelstelling te kunnen realiseren, blijft geen facet onbelicht.

 Angélique van Gils

Angélique van Gils

Re-integratieadviseur

Van Ambitie naar Betekenis samen met Vier L...

Welk type werk je als betekenisvol ziet, is voor iedereen anders. Iedere persoon hecht belang aan andere aspecten van zijn of haar werk. Een arbeidsplek als zinvol ervaren geeft blijheid, enthousiasme, inspireert en geeft perspectief.

 

Sinds 2004 begeleid ik gemotiveerde mensen met persoonlijke vraagstukken. Daarbij gebruik ik Spoor 2 re-integratie, Outplacement, UWV Werkfit / Naar Werk trajecten en maatwerk coachingstrajecten. Ik sluit aan op wat jou bezighoudt.

 

Kortom een transparante, constructieve samenwerking op het gebied van re-integratie en mobiliteit.Bernadette Hammenga

Bernadette Hammenga

Re-integratieadviseur

Het boeit mij mateloos wat mensen beweegt, inspireert, ...

interesseert en motiveert in keuzes rondom hun loopbaan. Mijn hele werkende leven, en dat is inmiddels ruim 25 jaar, houd ik mij al bezig met vraagstukken rondom mens en werk.

 

Ik ondersteun, help en spiegel graag bij het proces van verheldering, verdieping en het maken van nieuwe keuzes. De vragen "wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?"" komen uitgebreid aan bod door middel van oefeningen, opdrachten en testen. In de gesprekken die we hier over hebben, ontstaat beweging, nieuwe ideeën of plannen, samenwerking en energie. Zie mij als iemand die een tijdje met je meeloopt, meedenkt, je vragen stelt, naar je luistert en anticipeert op wat jij vertelt. Jij bent uiteindelijk degene die de keuze maakt voor het vervolg van je loopbaan.

 

Ik heb HBO Personeel & Arbeid afgerond, alsmede Post HBO Coachingsvaardigheden. Tevens ben ik Biografisch Loopbaancoach en Trainer Kernkwadranten. Ik ben CMI Register Loopbaanprofessional.

 

Ik begeleid bij 2e spoor, outplacement, Werkfit en loopbaancoachingstrajecten. Dit doe ik heel graag voor Vier L vanwege de korte lijnen en de constructieve en positieve manier van werken en denken.

 Alexandra Herman de Groot

Alexandra Herman de Groot

Re-integratieadviseur

Ik vind het leuk om uit te vinden wat de cliënt(e) beweegt...

en hoe ik daar het beste resultaat uit kan halen met de beschikbare middelen. Ik breng graag complexe uitdagingen tot een goed einde. Ik heb veel ervaring met coaching, motiveren, teambuilding en vooral resultaatgericht werken.

 

Na 15 jaar carrière maken, was ik in 2007 zelf op een omslagpunt aangeland. Ik had behoefte om stil te staan bij het verdere verloop van mijn loopbaan. Ik heb toen gekozen te doen wat mij écht motiveert: mensen helpen hun potentieel tot bloei te brengen. Ik heb dat gedaan in leidinggevende en adviserende functies, in commerciële en non-profit organisaties. In 2011 heb ik de post-HBO opleiding tot coach voor loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling succesvol afgerond. Tevens ben ik aangesloten bij Noloc, de branchevereniging voor loopbaancoaches. Naast mijn post-HBO opleiding heb ik bestuurskunde gestudeerd in Leiden.

 

Door de kleinschaligheid van Vier L zijn de communicatielijnen kort. Verder is er ruimte om te sparren met enthousiaste en kundige collega's. Ik werk graag voor een bureau dat kwaliteit en maatwerk voorop zet.

 Mardou Hollenbach

Mardou Hollenbach

Re-integratieadviseur

Ik voel mij goed bij waar Vier L voor staat: op deskundige wijze, ...

met korte lijnen, transparant en doortastend samenwerken. Gericht op kwaliteit en resultaat.

 

Ik ben geschoold tot maatschappelijk werkster, docent omgangskunde en coach. Ook heb ik veelzijdige werkervaring in onderwijs en maatschappelijke dienstverlening. Samen heeft dit mij gevormd tot een allround inzetbare loopbaan- en re-integratiecoach. Ik ben vertrouwd met uiteenlopende doelgroepen en branches. Menig kandidaat heb ik ondersteund bij het hervinden van een nieuwe, passende functie.

 

Als coach ben ik erop gericht het beste uit mensen naar boven te halen. Ik kom snel to the point. Op pragmatische wijze zoek ik een passende aansluiting bij zowel kandidaat als werkgever, om te komen tot een traject op maat!

 Bernadette Kwaks

Bernadette Kwaks

Re-integratieadviseur

Mijn motto is: mensen moeten zo veel mogelijk zelf sturing geven...

en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen loopbaan. Doen wat ligt binnnen hun mogelijkheden. Is er sprake van belemmeringen of beperkingen ten aanzien van de eigen functie? Dan vind ik het een uitdaging om op zoek te gaan naar de mogelijkheden die er wél liggen voor deze persoon op de arbeidsmarkt.

 

Na de HBO-opleiding Akademie Mens Arbeid, ben ik in 1992 gaan werken in de arbeidsbemiddeling en re-integratie. Dit werk boeit me na al die jaren nog altijd. Enerzijds door de altijd veranderende arbeidsmarkt en de veranderende wetten. Anderzijds door het contact met heel diverse mensen.

 

Om mijzelf te blijven ontwikkelen en op de veranderende markt in te kunnen spelen, heb ik de HBO-opleiding Psychosociaal counselor afgerond. Deze kennis is heel goed in te zetten bij outplacement en re-integratie 2e spoor, maar zeker ook bij preventie.

 

De samenwerking met Vier L bevalt mij zeer goed. De visie die Vier L uitdraagt past goed bij mij, vanwege de kleinschaligheid en het kunnen bieden van trajecten op maat. Elke klant en elke situatie is anders, en vraagt daarmee ook een aanpak die daarbij aan kan sluiten.

 Dineke Ooms

Dineke Ooms

Re-integratieadviseur

Oprechte aandacht en betrokkenheid bij verlies van werk en/of gezondheid...

Re-integratiebureau Vier L staat onder andere voor kleinschaligheid, openheid, transparantie, betrokkenheid, flexibiliteit en korte lijnen. Dit sluit ook goed aan bij mijn werkwijze.

 

Als coach richt ik mij vooral op het ontdekken van jouw eigen sterktes en mogelijkheden. Dit doe ik door open te staan voor jou als persoon, naar je te luisteren en een klankbord voor je te zijn. Ik wil je in beweging krijgen, om zo het antwoord te vinden op je vraag. Als coach vind ik dat eenieder zelf verantwoordelijk is voor wat hij/zij doet. Zelf de regie nemen door keuzes te maken. Mijn inzet is er vooral op gericht om je inzicht te geven in je eigen patronen en gedachten die kunnen belemmeren om keuzes te kunnen maken.

 

Met het opzetten van mijn eigen praktijk in coaching en verliesbegeleiding is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Meer dan dertig jaar ben ik werkzaam geweest in zorg en welzijn. Al mijn kennis en werkervaring wil ik nu ook inzetten in re-integratietrajecten.

 Sheila Pels

Sheila Pels

Re-integratieadviseur

Omdat Vier L een organisatie is met korte lijnen, gericht op het leveren van...

kwaliteit en maatwerk, voer ik hiervoor al weer enige jaren met bijzonder veel plezier opdrachten uit.

 

Na een studie sociologie en een baan als beleidsmedewerker, heb ik midden jaren '90 bewust gekozen voor een loopbaanverandering. Sindsdien ben ik werkzaam als trajectbegeleider, re-integratie adviseur en jobcoach. Ik ben gestart bij Arbeidsvoorziening in combinatie met de gemeente Den Haag. Daarna heb ik gewerkt bij een tweetal re-integratiebureaus, een welzijnsorganisatie en een zorginstelling. Sinds 2012 werk ik als zelfstandig adviseur en coach.

 

Voor mij is het iedere keer weer een verrassing om te zien hoe mensen kunnen opbloeien. Zij maken grote stappen als ze de kans krijgen om te werken aan een nieuwe richting in hun loopbaan. Zeker als ze daarbij de steun krijgen die soms nodig is om hierin een weg te vinden. Ik besef me heel goed dat zo'n situatie soms ongevraagd op hun pad is gekomen. Daar sta ik dan ook zeker bij stil.

 

In een traject ga ik uit van de eigen ideeën en de kracht van de ander. Of ik help deze weer naar voren te krijgen. Mijn kennis, ervaring en inzicht stel ik beschikbaar waar dit nodig is. Hoe mooi is het dan om bij een afronding te zien welke stappen er zijn gezet en wat die ander heeft weten te bereiken.

.Nan Schriks

Nan Schriks

Re-integratieadviseur

De helderheid, zorgvuldigheid en persoonlijke betrokkenheid van Vier L...

spreken mij aan. Zij streven naar kwaliteit en vinden het belangrijk dat we samen tot een goed resultaat komen. Vier L karakteriseert zich als een organisatie met gemeende aandacht voor alle partijen in het uitvoerende traject. Ze hebben inlevingsvermogen en empathie. De visie en werkwijze van Vier L past bij mijn manier van werken.

 

Als opleidingen heb ik Arbeidsmarktpolitiek en Personeelsbeleid gedaan. Saxion Hogeschool wet- en regelgeving t.a.v. re-integratie en jobhunten. Diverse opleidingen en cursussen gevolgd betreffende loopbaanbegeleiding, sociale zekerheid, diverse testafnames en ondernemersvaardigheden.

 

Mijn loopbaan ben ik gestart bij het GAK (UWV). Hier heb ik de ontwikkeling en professionalisering mogen ervaren in het begeleiden van werkzoekenden naar de arbeidsmarkt. Ik werd geboeid door wat mensen motiveert, inspireert en in beweging brengt. Hierdoor is mijn passie ontstaan in het begeleiden van werkzoekenden. Het is mij opgevallen dat persoonlijke, individuele aandacht en oprechte interesse doorslaggevend zijn.

 

Ik ben mij gaan verdiepen in de mens en zijn beweegredenen. Onder andere door scholing en training heb ik mij verder ontwikkeld. Inmiddels heb ik ruime ervaring met outplacementtrajecten, re- integratietrajecten, 2de spoor trajecten en loopbaanbegeleiding.

 

Naast arbeidsbemiddelaar, ben ik ook professioneel loopbaanadviseur en aangesloten bij Noloc. Sinds 2009 heb ik mijn eigen bedrijf Nan Schriks Arbeidsbemiddeling & Reïntegratie in Bakel. Ik heb een samenwerking met Team Co-actief en met Vier L.

 Peter Tomesen

Peter Tomesen

Re-integratieadviseur

Eigen kracht en vindingrijkheid - dat zijn de eigenschappen ...

van mijn cliënten waar ik sterk in geloof. Mijn rol als re-integratieadviseur en rouw- en verliesbegeleider is dan ook vooral ondersteunend; ik geef cliënten net dat beetje extra om ze in beweging te krijgen of te houden. Eerlijkheid en integriteit staan bij mij hoog in het vaandel.

 

Voor Vier L verzorg ik voornamelijk Werkfit trajecten en Transitietrainingen. Mijn specialiteit ligt op het terrein van rouw- en verliesbegeleiding, hierin ben ik Post-HBO geschoold.

 

In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met fotografie, koken, wandelen en zingen.
Elsbeth van de Ven

Elsbeth van de Ven

Re-integratieadviseur

Ik geloof in het stimuleren van het zelfsturend vermogen...

van de cliënt. Uit ervaring weet ik, dat ik mensen in beweging kan krijgen met mijn persoonlijke eigenschappen, zoals empathie en onderzoekend vermogen. Bij externe re-integratie vind ik zorgvuldigheid en begrip van groot belang. De cliënt moet immers leren om zijn beperkingen te accepteren. Bovendien zal de cliënt vaak niet meer terugkeren in de oude, vertrouwde werkomgeving.
Mijn manier is cliënten positief te bekrachtigen. We gaan hun kwaliteiten omzetten naar mogelijkheden. Zo kunnen de cliënten zich weer open stellen voor nieuwe kansen en uitdagingen.

 

Na het afronden van mijn HBO-opleiding, ben ik in de zorg gaan werken. Na diverse functies, kreeg ik een baan als jobcoach. De zelfstandigheid en nieuwe aspecten in deze functie trokken mij aan. Met name vond ik het erg leuk om bedrijven te benaderen en de juiste match te vinden tussen cliënt en bedrijf. Deze ervaring heeft mij aangezet om een re-integratiebedrijf op te zetten voor mensen met een arbeidsbeperking, samen met een compagnon. Na ruim 10 jaar wilde ik weer zelfstandig verder als re-integratie adviseur, op eigen wijze en vanuit eigen overtuigingen.

 

De visie en werkwijze van Vier L past bij mijn manier van werken. De helderheid, zorgvuldigheid en persoonlijke betrokkenheid spreken mij aan. Zij streven naar kwaliteit en vinden het belangrijk dat we samen tot een goed resultaat komen.

 Ellen Ziengs

Ellen Ziengs

Re-integratieadviseur

Op een positieve manier samen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn, ...

... dat is voor mij de insteek bij elk re-integratietraject. Allereerst door te werken aan het vertrouwen dat iemand iets te bieden heeft, want vaak is dat door negatieve ervaringen en beperkingen verloren gegaan. Het maakt dat je anders kunt kijken en weer mogelijkheden kunt zien. Voor ieder op zijn of haar eigen manier en in zijn of haar eigen tempo. Vervolgens kijken we hoe we dit praktisch kunnen omzetten in een (volgende) stap op de arbeidsmarkt en wat daarvoor nodig is.

 

Zo'n 20 jaar al zijn vraagstukken rondom mens en werk de rode draad in mijn werk. Het begeleiden van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook mensen in een baan die willen onderzoeken wat er nog meer mogelijk is en in welke richting dat zou moeten zijn. Daarnaast kunnen er bepaalde vragen zijn waar iemand tegenaan loopt in werk of in relaties. Ik geloof oprecht in mogelijkheden en dat iedereen zich kan ontwikkelen. Hierdoor wordt mijn begeleiding als stimulerend en motiverend ervaren. Het geeft me nog steeds veel voldoening als ik zie dat iemand zich weer zelfverzekerder voelt en een kleine of grote stap durft te zetten.

 

Na mijn hbo-opleiding personeelsmanagement heb ik een post-hbo-opleiding loopbaanbegeleiding gedaan en vervolgens verschillende coachopleidingen. De Transactionele Analyse is een methodiek die ik heel helpend vind en in juni 2020 ben ik afgestudeerd als psychotherapeut in deze methodiek. Het helpt me om nog sneller tot de kern te komen en inzichtelijk te maken wat er speelt.

 

Ik ervaar de samenwerking met Vier L als heel prettig. Het overleg, de betrokkenheid, maatwerk en kwaliteit die zo belangrijk zijn in de trajecten met de kandidaten ervaar ik ook in de interne afstemming.