Vier L re-integratie   Home | Over Vier L | Kwaliteit | Contact
Nieuws Vier L - Partner in Re-integratie en Inzetbaarheid

Nieuwsarchief 2017

Nieuwsarchief 2016

Nieuwsarchief 2015

Nieuwsarchief 2014

Nieuwsarchief 2013

Nieuwsarchief 2012

Nieuwsarchief 2011

Nieuwsarchief 2010

Nieuwsarchief 2009

 

Nieuws

De succesvolle re-integratie van Monique Steenvoorden

september 2021

Monique SteenvoordenGeen enkel 2e spoor traject is hetzelfde: iedereen heeft zijn eigen omstandigheden, mogelijkheden en beroepsperspectief.

Zo ook Monique Steenvoorden, die als verzorgende haar werk niet meer kon doen door fysieke klachten. Het was al snel duidelijk dat het werk als verzorgende ook op termijn te zwaar zou zijn voor haar, waardoor ze zich goed ging oriënteren op welk werk zij wel zou kunnen doen en wat zij ook de komende jaren zou kunnen volhouden.

Uit de oriëntatie kwamen vier beroepen die goed bij haar pasten, maar zij had duidelijk voorkeur voor één daarvan: bloedafname in een ziekenhuis.

Tijdens de sollicitatietraining is zij voorbereid om de arbeidsmarkt op te gaan, en al snel had zij een sollicitatiegesprek bij een ziekenhuis in haar regio. Ze zagen haar kwaliteiten en enthousiasme en hebben haar een werkervaringsplek geboden, die tot einde wachttijd liep.

Uit het werkplekonderzoek dat vooraf werd uitgevoerd, kwamen een paar aandachtspunten die wekelijks met de jobcoach werden geëvalueerd. Door het werk als medewerker bloedafname kreeg zij te maken met nieuwe klachten. Dit maakte het even onzeker of zij het werk op termijn wel zou kunnen volhouden.

Intussen had Monique de WIA-keuring gehad en werd haar contract na 2 jaar verzuim beëindigd. De nieuwe werkgever heeft vervolgens gebruik gemaakt van een UWV-proefplaatsing van 2 maanden, om te kijken hoe het met de nieuwe klachten zou verlopen. Die bleken maar tijdelijk te zijn.

Na een positieve evaluatie heeft de werkgever Monique een jaarcontract aangeboden en zijn zowel Monique als de werkgever zeer tevreden.

Monique is zeer tevreden over de begeleiding die zij tijdens dit traject heeft gehad. Zij waardeerde het nauwe contact met de re-integratieadviseur, die precies wist wat er speelde en die ook bewaakte of het tempo voor haar niet te hoog lag.

Monique ervaarde dat er ook voldoende ruimte was voor haar herstel tijdens dit traject. De begeleiding heeft haar geholpen in het bepalen van de zoekrichting en de juiste stappen om er te komen. Het heeft de baan opgeleverd die ze het liefst wou.Evaluatie gratis Ontwikkeladviestrajecten

maart 2021

Gesponsord door de Rijksoverheid, konden alle volwassenen in Nederland, werkzaam of niet, in het afgelopen half jaar gebruik maken van een gratis Ontwikkeladviestraject. Een loopbaancoach geeft dan individuele begeleiding en advies in trajecten waarvan de vraagstelling samen met de kandidaat vooraf wordt vastgesteld.

Die vragen kunnen heel verschillend zijn. Iemand die vast dreigt te lopen in zijn werk, maar niet weet waar het precies door komt. Of iemand die toe is aan een volgende stap in zijn carrière, maar niet weet welke stap de beste is. Of iemand die na een burn-out wel weet wat zij niet meer wil, maar geen idee heeft wat dan wel bij haar past. Of iemand die zijn baan als piloot kwijt is, en waarbij niet zeker is of en wanneer hij nog kan vliegen, maar zo specifiek is opgeleid, dat hij niet weet wat hij dan nog meer zou kunnen op de arbeidsmarkt. En zo zijn er nog vele andere onderzoeksvragen aan de orde.

De inhoud van de trajecten is daardoor bij alle kandidaten verschillend. Daarnaast is er natuurlijk wel een basis, namelijk het onderzoeken van de achtergrond, persoonlijkheid, competenties, kernwaarden en voorkeuren van de kandidaat. Afhankelijk van de vraagstelling en de thema’s die op tafel komen, worden opdrachten uitgezet en besproken, die bredere inzichten geven en de kandidaat verder helpen.

Alle trajecten zijn verschillend van aard en inhoud, en natuurlijk ook het resultaat loopt uiteen. De piloot heeft sollicitatiegesprekken lopen voor hoogwaardig technisch productiewerk bij een groot internationaal bedrijf met voldoende ontwikkelmogelijkheden. De academicus met jarenlange ervaring in het mbo-onderwijs, die na een burn-out 2 jaar op de vrachtwagen heeft gereden, gaat nu beginnen in haar droombaan als opleidingsmanager bij een landelijk opleidingsinstituut. De civiel ingenieur die leegliep in kantoorbanen, heeft zijn eigen zeilboot gekocht, een ondernemingsplan gemaakt en gaat de boot vanaf het voorjaar verhuren. De young potential met grote ambities heeft een mentor gevonden, namelijk zijn regiodirecteur, die hem verder gaat begeleiden in zijn carrière binnen het bedrijf. En een hr-professional heeft na de inzichten van het ontwikkeladviestraject besloten uit de commerciële sector te treden en haar loopbaan te vervolgen in een grote zorgorganisatie.

Conclusie: kandidaten van het Ontwikkeladviestraject krijgen inzicht in hun competenties, werkwaarden en hun drijfveren. Ook krijgen ze zicht op hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Soms worden direct stappen gezet, soms wordt gekozen om op een later moment stappen te zetten, waarbij de richting al wel helder is. Kortom, zoveel kandidaten, zoveel vragen en zoveel uitkomsten.

(Aanmelden voor het gratis Ontwikkeladviestraject is inmiddels niet meer mogelijk.)Tamara de Rijke – van der Schoor gaat Bedrijfsmaatschappelijk werk preventief inzetten

februari 2021

Met trots kan ik mededelen dat ik in 2020 de opleiding Bedrijfsmaatschappelijk werk positief heb afgerond.

Wat in 2019 begon als een fijne en mooie verdieping, werd uiteindelijk een uitdaging in 2020 door de opkomst van het coronavirus en de bijkomende beperkingen. De combinatie van werken - en nu volledig vanuit huis - kinderen thuis, thuisonderwijs, een partner met een essentiële winkel en ook nog een opleiding die uiteindelijk enkel nog digitaal plaatsvond, was een behoorlijke kluif.

Ik kijk terug op een tijd waarin het behouden van de balans, voor jezelf zorgen, grenzen bewaken en prioriteiten stellen dagelijks terugkomende thema's waren. Thema's waarvoor ook een bedrijfsmaatschappelijk werker onder andere aandacht heeft.

De opleiding is een mooie toevoeging aan mijn eerdere opleiding tot verpleegkundige en coach en aan mijn huidige werk als senior-re-integratieadviseur bij Vier L. Vaak begeleid ik cliënten die langdurig zijn uitgevallen en te maken krijgen met een spoor 2 traject in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Veel van deze cliënten hadden al signalen en klachten, dat er sprake was van disbalans.

Binnen Vier L wil ik mij op het gebied van Bedrijfsmaatschappelijk werk graag preventief in gaan zetten, om het welbevinden, de inzetbaarheid en productiviteit van medewerkers te bevorderen en om uitval en problemen te voorkomen. Tijdens de begeleiding is er ook oog voor problemen in de sociale omgeving van werknemers, zoals wonen, werken en religie. Maar ook voor persoonlijke omstandigheden zoals financiële problemen, scheiding of rouw.

Thema's die voor werkgevers in de privésfeer liggen en dus lastig zijn om te bespreken. Maar ze hebben wel een sterke invloed op het functioneren. Door Bedrijfsmaatschappelijk werk in te zetten, komt er in een veilige setting ruimte om deze thema's te bespreken. Ook kunnen waar nodig vervolgstappen worden gezet. Vanzelfsprekend kan de dienstverlening zowel online (via MS Teams) worden aangeboden als persoonlijk (na de huidige lockdown).

Ben je geïnteresseerd geraakt? Laat het weten! Sofie Jansen en ik (Tamara de Rijke - van der Schoor) informeren je graag over de mogelijkheden.Leuke activiteit tijdens de lockdown: muziekbingo

februari 2021

Muziekbingo tijdens de lockdownGoed idee voor tijdens de lockdown: een muziekbingo! Even een momentje van ontspanning en plezier met collega's en familieleden. Ook Vier L heeft het spel met veel plezier gespeeld. Er is gezongen en gedanst achter de PC. Dank voor de organisatie Hanneke en Annemarie!Corona-proof teamuitje

september 2020

Corona-proof teamuitje Vier LHet team van Vier L heeft elkaar nog opgezocht in september, geheel corona-proof en nog net voor de aangescherpte maatregelen. Wandelen in de duinen en een picknick in de buitenlucht, dat was gezellig. Fijn om elkaar nog even persoonlijk te ontmoeten, aangezien we weer een periode van thuiswerken in gaan met veel telefonisch en online contact met elkaar en onze cliënten.

Wat een mooi team van professionals! De directeur ontbreekt op deze foto, zij was de fotograaf.Promotiefilmpje Vier L voor gemeente Leidschendam-Voorburg

juni 2020

Opdrachtgever gemeente Leidschendam-Voorburg organiseert eens per jaar een re-integratiemarkt. Hier kunnen de klantmanagers van de gemeente kennismaken met o.a. de re-integratieadviseurs van Vier L. Vanwege de Corona-crisis ging dat event dit jaar natuurlijk niet door. Vandaar dat de gemeente ons vroeg om een promotiefilmpje te maken over onze organisatie en dienstverlening. Wij zijn best trots op het resultaat.Week van de Loopbaan

Logo NolocVan 14 t/m 19 september 2020 vindt de Week van de Loopbaan plaats, een initiatief van Noloc. Iedereen die interesse heeft in een gratis online loopbaangesprek kan zich hiervoor opgeven. Vanuit Vier L doen ook Annemarie Romijn–Laaij en Irene van Leeuwen mee. Beide zijn ervaren loopbaanprofessionals en aangesloten bij Noloc.


Dus:

  • Merk je dat je werk fysiek te zwaar wordt?
  • Heb je een CV check nodig?
  • Loop je vast in je loopbaan?
  • Zie je knelpunten in je werk-privé balans?
  • Ben je toe aan een carriereswitch of omscholing?

Geef je dan op! Ga naar www.noloc.nl/week-van-de-loopbaan.Dagje op de hei

januari 2020

Dagje op de hei met Vier LBegin van het jaar 2020 was het weer tijd voor een dag brainstormen met het team. En dat lukt altijd heel goed met het team bevolgen professionals van Vier L. We hebben met elkaar nagedacht over de toekomst van Vier L en de ontwikkelingen die we graag in gang willen zetten.

Een heerlijke wandeling in de Drunense Duinen hoorde daar natuurlijk bij, dat maakte het een echte hei-dag. Bij gebrek aan fotograaf even een selfie gemaakt. Wij zijn klaar voor 2020!Project 'Arbeidsfit' voor alleenstaande moeders van de gemeente Nissewaard

september 2019

In maart 2019 zijn wij gestart met een groep van 13 uitkeringsgerechtigde alleenstaande moeders uit Spijkenisse. Tijdens wekelijkse groepsbijeenkomsten zijn we aan de slag gegaan met de doelstelling van het project, namelijk Arbeidsfit worden om deel te nemen aan de arbeidsmarkt.

Zo hebben we belemmeringen ten aanzien van re-integratie in kaart gebracht en opgelost, zoals het organiseren van kinderopvang. Er is aandacht geweest voor empowerment, het denken in mogelijkheden, het vergroten van de eigenwaarde en het ontwikkelen van werknemersvaardigheden. Daarnaast hebben zij zich georiënteerd op hun arbeidsmogelijkheden en zijn zij zelfredzaam geworden op het gebied van solliciteren.

De resultaten die re-integratieadviseur Yamani Lesteluhu met de dames heeft bereikt, liegen er niet om. Maar liefst 5 plaatsingen in betaald werk! De samenwerking met de gemeente Nissewaard was als vanouds constructief, betrokken en met korte communicatielijnen. Wij hopen op een mooi vervolg in 2020!De Werkscan

juli 2019

Vier L biedt bij haar opdrachtgevers de Werkscan aan, een laagdrempelig en praktisch instrument op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. De Werkscan meet wat het werkvermogen is van de medewerkers van een organisatie en stimuleert ze om actief met hun Duurzame Inzetbaarheid aan de slag te gaan.

Daarnaast levert de Werkscan voor de organisatie relevante managementinformatie op, zodat bekend wordt waar de eventuele knelpunten zitten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. Dit geeft input voor toekomstig beleid en geeft richting aan overige in te zetten interventies, om de inzetbaarheid van uw medewerkers voortdurend aandacht te geven en te vergroten.Jobcoach project Uden

april 2019

Vier L mag in opdracht van de gemeente Uden diverse cliënten Jobcoachen tijdens hun leerwerkplek in de fietsenstalling van het busstation en het Mondriaanplein in Uden. De cliënten doen gedurende enkele maanden arbeidsrimte op, leren werknemersvaardigheden aan en worden op deze manier voorbereid op een betaalde functie op de reguliere arbeidsmarkt.

Een mooi voorbeeld van publiek-private samenwerking, waarbij wij vastberaden zijn om samen met de gemeente Uden goede resultaten neer te zetten.E-coaching

januari 2019

Naast face-to-face gesprekken, biedt Vier L nu ook steeds vaker modules aan in de vorm van e-coaching. Dit past bij de visie van Vier L, dat iedere cliënt zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar traject. Wij bieden handvatten waarmee jij je eigen proces van re-integratie, outplacement of rouwbegeleiding kan doorlopen, bijvoorbeeld door online coachingsopdrachten, digitale werkboeken en online video's. We zijn altijd bereikbaar bij vragen of knelpunten, om te sparren of om je te adviseren. En regelmatig plannen we persoonlijke gesprekken in. Maar je moet het wél zelf doen! Wij zijn erg tevreden met de resultaten en ervaringen op dit gebied."Gedragsverandering in de zorg verdient lof"

december 2018

"Al vele jaren werk ik voor opdrachtgevers in de zorg. Wat een boeiende branche én wat een bevlogen mensen werken er in deze sector. Ik zie echter ook dat die bevlogenheid een keerzijde kan hebben. Veel van deze bevlogen professionals zorgen goed voor hun cliënten, maar minder goed voor zichzelf."

"Ik snap dat de waan van de dag en de druk(te) ervoor kan zorgen dat je als zorgprofessional niet alle aanwezige hulpmiddelen inzet. Dat je soms pauzes overslaat. Zeker ook als dat de heersende cultuur is binnen de locatie. Dat dit kan leiden tot langdurige en structurele uitval, ondervind ik regelmatig."

"Gelukkig zijn veel werkgevers en werknemers in de zorg er zich meer en meer van bewust dat er soms een gedragsverandering nodig is om een gezonde en duurzame loopbaan te (laten) hebben in de zorg. En een gedragsverandering is voor de meesten erg lastig. Niet in de laatste plaats omdat dit bijna altijd gepaard gaat met sterke weerstand van anderen. Daarom wil ik met dit schrijven mijn waardering uitspreken voor de koplopers in de zorg. Zij maken de weg vrij naar een gezondere sector."

Henri van den Heuvel, senior re-integratieadviseur bij Vier LAnnemarie Romijn geregistreerd als loopbaanprofessional bij Noloc

oktober 2018

Re-integratieadviseur Annemarie Romijn is weer voor drie jaar geregistreerd bij Noloc als loopbaanprofessional. Noloc is het beroepsregister voor loopbaanprofessionals en jobcoaches. Vier L biedt medewerkers graag een kort loopbaanassessment aan, dan wel een wat langer traject loopbaancoaching. Enkele beroepsgroepen kunnen hiervoor zelfs subsidie ontvangen. Meer info op de website van het Ministerie van SZW en in de folder Ontwikkeladvies Vijfenveertigplussers.Vier L gecontracteerd door CZ Bedrijfszorg

januari 2018

CZPer 1 januari jl. is Vier L gecontracteerd door CZ Bedrijfszorg. Zodoende kunnnen wij tegen een aantrekkelijk tarief diverse interventies uitvoeren voor de werkgevers die zijn aangesloten bij CZ. Voorbeelden daarvan zijn spoor 2 re-integratie, arbeidsdeskundig onderzoek, loopbaanassessment en outplacement.

Bent u als werkgever aangesloten bij CZ en heeft u interesse? Ik kom graag eens kennismaken om onze dienstverlening toe te lichten. Sofie Jansen, directeur Vier L.Vacature Re-integratieadviseur

januari 2018

Vier L is op zoek naar een ervaren Re-integratieadviseur (regio Den Bosch) ter versterking van ons team! DEZE VACATURE IS VERVULD. Meer info