Vier L re-integratie   Home | Over Vier L | Kwaliteit | Contact
Partner in Re-integratie en Inzetbaarheid

Nieuwsarchief 2013

Nieuwsarchief 2012

Nieuwsarchief 2011

Nieuwsarchief 2010

Nieuwsarchief 2009

 

Nieuwsarchief 2010

Vier L-adviseurs leren omgaan met psychische klachten

In een cursus psychopathologie hebben de medewerkers van Vier L praktische handvatten gekregen voor het omgaan met en begeleiden van cliënten met diverse psychische klachten.

Het accent van de cursus lag op de praktische toepassing van psychologische kennis: wat betekent het hebben van een klinische stoornis voor een cliënt en hoe kan de adviseur daarop inspelen in het uitzetten van trajecten en de persoonlijke begeleiding?

Daartoe werd eerst een introductie gegeven in de theorie van de psychopathologie en de kenmerken van diverse klinische stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en psychische klachten (bijvoorbeeld psychotische stoornis, schizofrenie, burn-out, borderline). Vervolgens werd ingegaan op de mogelijke lichamelijke en sociale gevolgen en op de gevolgen voor iemands gedrag, cognitie en emotie. Ten slotte volgden concrete handvatten voor de praktijk van de re-integratieadviseur.

De cursus werd verzorgd door een zeer ervaren psycholoog van Ausems & Kerkvliet, een medisch adviesbureau met wie wij al jarenlang samenwerken. De cursus vond plaats op op 25 maart en 15 april en alle medewerkers van Vier L namen deel.