Vier L re-integratie   Home | Over Vier L | Kwaliteit | Contact
Partner in Re-integratie en Inzetbaarheid

Nieuwsarchief 2013

Nieuwsarchief 2012

Nieuwsarchief 2011

Nieuwsarchief 2010

Nieuwsarchief 2009

 

Nieuws

Deelname Sociale Activering Plus! proeft naar meer

Trotse deelnemers van het traject Sociale Activering Plus! ontvingen op 19 december 2011 van de gemeente Hellevoetsluis en ISD Voorne-Putten-Rozenburg een certificaat.

Deelname Sociale Activering Plus proeft naar meer

De deelnemende inburgeraars hebben middels individuele spreekbeurten, rollenspellen, groepsgesprekken en conversatiespelletjes gewerkt aan hun Nederlandse spreekvaardigheid. Onder leiding van Vier L-medewerkers Yamani Lesteluhu en Tamara van der Schoor hebben ze voornamelijk werkgerelateerde onderwerpen en dagelijkse praktijksituaties behandeld.

De inburgeraars hebben hiernaast een bezoek gedaan aan de plaatselijke bibliotheek en persoonlijk kennis gemaakt met de regionale vrijwilligerscentrale.

De cursisten geven aan veel te hebben opgestoken gedurende de trainingsessies. “Dit smaakt naar meer!” vertellen Binta en Berhane. Zij zijn nu gemotiveerd zijn om vrijwilligerswerk te doen, om hun Nederlandse taalvaardigheid verder te ontwikkelen en hun sociaal netwerk te vergroten. Maryam laat weten in de praktijk nu ook te letten op haar non-verbale communicatie. Sulaf geeft aan zelfverzekerder te zijn geworden en hiermee gesprekken in het Nederlands vaker aandurft op bijvoorbeeld de school van haar kinderen. Evenals Hani, die sinds kort als tolk fungeert voor familieleden bij diverse instanties.

Kortom, een geslaagd traject waar Vier L trots op kan zijn!