Succesvol loopbaantraject

Begin 2023 startte het loopbaantraject van Yasmina, een 25-jarige vrouw die al 6 jaar in de kinderopvang werkt. Dit werk doet ze met veel plezier en voldoening, ze vindt het fijn om een belangrijke rol in het leven van kinderen te spelen door ze warmte en veiligheid te bieden. Dit doet ze met veel grapjes en plezier.

Haar ambities dwongen haar om na te denken over de langere termijn: zou ze over een aantal jaar nog net zoveel voldoening uit dit werk halen? Met haar enthousiasme en brede interesse zag ze allerlei mogelijkheden voor zich, maar wat past nu echt bij haar en waar wil ze over een aantal jaar staan?

Haar werkgever besloot haar te ondersteunen met een loopbaantraject. In dit traject onderzocht ze met een loopbaanadviseur wat haar kwaliteiten, drijfveren, motivatie en ambities zijn. Wat past het best bij haar, wat heeft zij nog meer in haar mars? Wat wil zij investeren en wat is haalbaar? Met behulp van testen, opdrachten en gesprekken werd de zoektocht doelgericht uitgevoerd. Het resultaat is dat zij zicht heeft gekregen op haar loopbaanrichting en de opleiding die zij daarvoor wil gaan volgen. Haar toekomst ligt in de jeugdzorg, zij wil graag iets betekenen voor kinderen die extra steun nodig hebben. Zij heeft zich aangemeld voor een HBO-opleiding die goed te combineren is met haar huidige baan en een goede basis vormt voor haar verdere loopbaan.

Terugkijkend omschreef ze het traject als volgt: ‘Het was eerst alsof ik voor een rotonde stond en niet wist welke afslag ik moest nemen. Nu heb ik helderheid over welke richting ik op wil gaan en rij ik niet meer om. Ik kan mijn droom gaan waarmaken! Mijn inspiratie is weer terug, het vuurtje brandt weer. Het loopbaantraject heeft daar voor gezorgd.’

Wij zijn blij dat we Yasmina hierbij hebben kunnen begeleiden en wensen haar alle succes in haar verdere loopbaan!