Sofie Jansen

Mijn naam is Sofie Jansen en ik ben directeur van Vier L. In 2001 ben ik met Vier L gestart vanuit de visie, dat wij iets nieuws te bieden hadden op de re-integratiemarkt. Namelijk een kleinschalig, flexibel en mensgericht re-integratiebedrijf, waar de kwaliteit van onze dienstverlening centraal staat. Nu zijn wij nog steeds deze kleinschalige en flexibele organisatie. En nog altijd geef ik met veel plezier en betrokkenheid leiding aan ons team professionals. Want geen jaar is het zelfde; er zijn voortdurend ontwikkelingen binnen onze dienstverlening, de geldende wet- en regelgeving en de vraag vanuit de markt. Het is ieder jaar weer een uitdaging om daarop in te spelen.

Verder haal ik veel energie uit het contact met onze veelal vaste opdrachtgevers, met wie we constructief samenwerken en regelmatig evalueren, om de kwaliteit hoog te houden en mooie resultaten te behalen. Dit alles met het doel om de duurzame inzetbaarheid van onze cliënten te vergroten en onze cliënten succesvol te laten re-integreren op de arbeidsmarkt!

Cootje Knook

In 2003 besloot ik het bank- en verzekeringswezen, waarin ik 20 jaar gewerkt heb in verschillende adviserende, commerciële en leidinggevende functies, te verlaten en een opleiding te gaan volgen als arbeidsbemiddelaar / re-integratie adviseur.

Een ingrijpende beslissing waar ik geen minuut spijt van heb gehad. Wat heb ik sindsdien prachtige ontmoetingen gehad en veel geleerd.

Na enige omzwervingen maakte ik in 2005 kennis met Vier L waar ik aan de slag ben gegaan als re-integratieadviseur en jobcoach voor opdrachtgevers als U.W.V. Gemeentes, SW-bedrijven, scholen en bedrijven. In 2011 ben ik de opleiding Arbeidsdeskundig gaan volgen en sindsdien geef ik advies, coaching en verzorg ik onderzoeken op dit gebied.

Ik ben een gedreven en leergierige (en wellicht ook nieuwsgierige) persoon met een brede belangstelling. Ik ben vooral geïnteresseerd in de mens, zijn drijfveren, mogelijkheden en ontwikkeling. Mijn creativiteit gebruik ik graag bij het oplossen van problemen, maar ook bij het overbrengen van ideeën en het in beweging brengen van mensen en processen.

Geen dag is hetzelfde bij Vier L. Ieder mens is uniek, dus zo ook de ontmoetingen die plaats vinden. De problematiek is divers en soms schrijnend. De samenwerking met collega’s, ander professionals  en opdrachtgevers is fijn. Gezamenlijk wordt naar een oplossing gezocht. Daarnaast verdiepen we ons er ook in hoe problemen en uitval te voorkomen.

Van mijn gevolgde opleidingen (Post HBO) Economie en Management,  Arbeidsbemiddeling en Arbeidsdeskundige heb ik veel profijt, al ben je in ons vakgebied nooit uitgeleerd en is het belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en wat er zo allemaal speelt.

In mijn vrije tijd ben ik Stadsgids, klodder ik wat met kleur en verdiep ik me graag in cultuur- en kunstgeschiedenis.

Het devies van deze 60-plusser:  “Een mens is nooit te oud om te leren”.

 

Yamani Lesteluhu

Ik heb me bij Vier L kunnen ontwikkelen tot een allround senior re-integratieadviseur en registerjobcoach (gecertificeerd). Kleinschaligheid en persoonlijke begeleiding spreken me erg aan. Zo kan ik alle passie in mijn werk leggen en me richten op kwaliteit en maatwerk.

Na mijn studie Communicatie ben ik actief geweest in de sales en werving- en selectiebranche. Mijn commerciële vaardigheden, die ik er heb ontwikkeld, weet ik in mijn huidige functie prima te combineren met de gedrevenheid om iets voor mens en maatschappij te betekenen.

Als Spoor-2 begeleider bijt ik me graag vast in complexe dossiers. Door de constante ontwikkelingen, met betrekking tot de wet- en regelgeving, is leren en specialiseren voor mij een nooit ophoudend proces!

Ik ga geen uitdaging uit de weg en denk graag out-of-the-box. Door een mensgerichte en creatieve aanpak kan ik mensen in beweging brengen, met de constante focus op het behalen van concrete resultaten.

Ik heb veel ervaring met het begeleiden van mensen met een biculturele achtergrond en van verschillende afkomsten, zowel groepsgewijs als individueel. Mijn sociale vaardigheden, inlevingsvermogen, en inzicht in andere culturen komen hierbij goed van pas.

In mijn vrije tijd ben ik actief in de infotainment industrie. Hiernaast ben ik een echte familieman en ben ik, als trotse papa, regelmatig te vinden langs het voetbalveld.

Tamara de Rijke- van der Schoor

Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Vier L en heb ik mij kunnen ontwikkelen tot een allround senior re-integratieadviseur, coach en bedrijfsmaatschappelijk werker. Van origine ben ik opgeleid tot HBO Verpleegkundige, hetgeen ik nog steeds als een meerwaarde zie. Zo heb ik van nature een nieuwsgierigheid naar de mens en de redenen van iemand zijn handelen. Tegelijkertijd ben ik staat om te oberserven en signaleren, en zie ik naast de mens ook de beperkingen die impact hebben.  Het zorgt ervoor dat ik een volledig beeld heb van zowel het psychisch als het lichamelijke functioneren. Ik ben opgeleid tot professioneel coach, bedrijfsmaatschappelijke werker, ben bekend met energetisch lichaamswerk en start op korte termijn met de pre-master tot GZ- Psycholoog. Ik ben een ambitieus mens, die elke dag nog graag leert en zaken met twee handen aanpakt

In mijn begeleiding staat bewustwording, eigenaarschap, compassie en mensgerichtheid centraal. Als het past met een gezonde dosis humor. De medewerker/client is tenslotte een mens die vaak al met een gevulde of volle rugzak te maken krijgt met een traject. Ik zie het dan ook een als een uitdaging bij bijvoorbeeld een complex spoor 2 dossier, naast de gebruikelijke begeleiding ook iets mee te kunnen geven wat van waarde is als mens.

Ik heb veel ervaring in het begeleiden van individuen in opdracht van werkgevers, het UWV of gemeenten. Denk hierbij aan trajecten gericht op werkhervatting zoals spoor 2, om cliënten werkfit te maken. In het kader van preventie bijvoorbeeld gericht op het voorkomen van burn-out als bedrijfsmaatschappelijk werker of cliënten te begeleiden bij het verder opstarten van de juiste hulpverlening bij zwaardere problematiek. Ook geef ik groepstrainingen/workshops in het kader van spoor 2 trajecten of preventie omtrent burn out/stressklachten.

Naast mijn werk ben ik ten eerste ook een oermoeder van twee kinderen, luister ik graag Podcasts gericht op psychologie, maatschappelijke vraagstukken en alles wat een mens beweegt. Ik ben graag creatief bezig met bijvoorbeeld wol of vilt en draai ik mij hand er niet voor om een muurtje te stucen en het nodige in huis te klussen.

Annemarie Romijn - Laaij

Sinds 2003 ben ik werkzaam als re-integratieadviseur. Bij Vier L ben ik sinds 2018 werkzaam en ik heb mij ontwikkeld tot senior re-integratieadviseur.

De kleinschaligheid en gedrevenheid van Vier L spreekt mij aan, evenals het kunnen leveren van maatwerk.

In de loop der jaren heb ik mij ontwikkeld op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Ik heb de opleiding Register Adviseur Duurzame Inzetbaarheid bij Avans Plus succesvol afgerond en ik heb mij gespecialiseerd in duurzame interventies op het gebied van stress- en burn-out coaching en loopbaanbegeleiding. Hiervoor ben ik gecertificeerd door CSR en ben ik aangesloten bij NOLOC.

Mijn werkwijze is te kenmerken als praktisch, emphatisch en integer.  Iemand heeft eens het volgende geschreven: ‘ Annemarie is integer en zij weet de vinger op de zere plek te leggen. Deze werkwijze stemt mensen tot nadenken, waardoor mensen in beweging komen.’

 

Irene van Leeuwen

In 2020 ben ik bij Vier L  begonnen. Vier L heeft een team van betrokken, ervaren professionals dat een breed scala aan opdrachten uitvoert en maatwerk levert, dit spreekt mij erg aan.

Na mijn studie Technische Bedrijfskunde heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met het begeleiden en implementeren van veranderingsprocessen in organisaties. Dit ging over processen en systemen, maar ook over culturele en organisatorische veranderingen binnen organisaties. Een rode draad bij die veranderingen is de mens met zijn kennis, ervaring en persoonlijke drijfveren.

Na de post-hbo opleiding tot Coach practitioner ben ik 10 jaar geleden in het re-integratie vak begonnen. Sindsdien heb ik vele re-integratietrajecten in het 2e spoor begeleid, waarbij vooral de complexere dossiers mij aanspreken. Ik heb mij verder gespecialiseerd in loopbaancoaching en ben sinds 2019 gecertificeerd als Register Loopbaanprofessional bij het NOLOC.

Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan met outplacement, jobcoaching, Werkfit en Naar Werk trajecten voor het UWV en sociale begeleiding van gemeentelijke kandidaten. Vorig jaar ben ik begonnen met casemanagement.

Mensen weer in hun kracht laten komen geeft ook mij energie. Respectvol en integer op zoek naar de kwaliteiten, waarden, drijfveren en mogelijkheden van het individu. Het proces, de omgeving en het resultaat verlies ik hierbij niet uit het oog, de insteek is altijd het maximale resultaat voor alle betrokkenen te bereiken.

Annemiek Gockel

Sinds 2021 werk ik bij Vier L als re-integratieadviseur. Ik geniet van de diversiteit in mijn werk en zet me graag allround in. Inmiddels  heb ik ervaring met het begeleiden van zowel spoor 2 -, UWV- als gemeentelijke trajecten, maar ook met outplacements en jobcoaching. Het allerleukste vind ik het om mensen te zien opbloeien als ze resultaten behalen die ze niet hadden durven dromen.

Naast mijn re-integratiewerk ben ik actief als coach. Ik maak in mijn coaching veel gebruik van Acceptance & Commitment Therapy (ACT). Deze methode gaat uit van het hier en nu en de keuzemogelijkheden die we hebben. Veerkracht en flexibiliteit staan centraal. Juist als het even zoeken is naar een volgende stap zo belangrijk om te kunnen meebewegen met en vanuit wat is.

In het verleden heb ik onder andere gewerkt als recruiter & accountmanager voor een internationaal medisch recruitmentbureau, een internationale stichting die boeren wereldwijd ondersteunt en diverse andere commerciële en overheidsorganisaties. Ik ben ooit na mijn middelbare school gestart met een paar jaar werken/reizen in het buitenland & aansluitend o.a. een politiek-bestuurlijke studie.

Mijn eigen diverse werk- en levenservaring hebben mij ervan overtuigd dat welk pad je ook loopt, er altijd mogelijkheden voor je zijn. Een beetje out-of-the box denken is hierbij wat mij betreft eerder voorwaarde dan uitzondering. Ik ben betrokken, denk graag met je mee en zal je een spiegel voorhouden als het nodig is. Het belangrijkste is wat mij betreft dat je de beweging en stappen maakt die duurzaam bij je passen.

Manja Haselager

Sinds 1 maart werk ik als arbeidsdeskundige bij Vier L. Na zestien jaar als adviseur en toezichthouder bij Reclassering Nederland te hebben gewerkt wilde ik een nieuwe uitdaging aangaan binnen het maatschappelijke werkveld. Daarop ben ik gestart met een opleiding bij IVA tot arbeidsdeskundige.

Voor mij persoonlijk was het een grote stap om iets heel anders te gaan doen, een opleiding te volgen en bij een nieuwe werkgever te gaan werken. Vier L is een professionele en warme organisatie die persoonsgericht te werk gaat wat mij erg aanspreekt.

Ik heb veel ervaring met gesprekvoering, coaching en advisering. Het vakgebied van arbeidsdeskundige is voor mij een welkome nieuwe afslag. Ik vind het erg leuk om in het maatschappelijk werkveld mensen te helpen door ze in beweging te krijgen en hun zelfredzaamheid te vergroten.  Mijn persoonlijke kracht ligt in mijn vermogen om op zowel een empathische als analytische manier helderheid te creëren in lastige vraagstukken.

Bernadette Kwaks

Na mijn opleiding aan de Akademie Mens en Arbeid ben ik sinds 1992 werkzaam op het gebied van mens en werk.

In de loop der jaren heb ik me mogen ontwikkelen tot een senior loopbaancoach en heb ik ruime ervaring opgedaan in loopbaantrajecten, coaching,  re-integratie en outplacement. Daarnaast ben ik me altijd blijven ontwikkelen met diverse scholingen en opleidingen op het gebied van counseling, stress- en burn-out coaching en duurzame inzetbaarheid. Elk verhaal en elk traject is weer anders, dat vraagt ook maatwerk en dat is nu net wat ik er leuk vind om te leveren!

In elk traject ga ik graag met de kandidaat onderzoeken waar voor die persoon kansen liggen en hoe deze gerealiseerd kunnen worden en hoe nieuw perspectief of gestelde doelen behaald kunnen worden. Kandidaten voelen zich bij mij vaak snel op hun gemak. Dat maakt dat ik altijd wel tot een goede samenwerkingsrelatie kan komen met de kandidaat en van daaruit in staat ben de kandidaat te spiegelen, te activeren en/of verder te laten ontwikkelen. Mijn empathische vaardigheden, mijn analytische kant en het denken in mogelijkheden helpen mij om dit werk goed uit te kunnen oefenen.

Binnen VierL krijg ik alle ruimte om de trajecten te kunnen begeleiden waarin ook altijd ruimte is voor maatwerk!.

Bernadette Hammenga

Mijn hele werkende leven en dat is inmiddels ruim 25 jaar, houd ik mij al bezig met vraagstukken rondom mens en werk. Het boeit mij mateloos wat mensen beweegt, inspireert, interesseert en motiveert in keuzes rondom hun loopbaan. Ik ondersteun, help en spiegel graag bij het proces van verheldering, verdieping en het maken van nieuwe keuzes. De vragen “wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?” komen uitgebreid aan bod door middel van oefeningen, opdrachten en testen. In de gesprekken die we hier over hebben, ontstaat beweging, nieuwe ideeën of plannen, samenwerking en energie. Zie mij als iemand die een tijdje met je meeloopt, meedenkt, je vragen stelt, naar je luistert en anticipeert op wat jij vertelt. Jij bent uiteindelijk degene die de keuze maakt voor het vervolg van je loopbaan.

Ik begeleid bij 2e spoor, outplacement, Werkfit en loopbaancoachingstrajecten. Ook coach ik bij spannings- en burn-outklachten. Sinds 2019 werk ik voor VierL. Ik doe dit met zeer veel plezier vanwege de korte lijnen en de constructieve en positieve manier van werken en denken.

Ik heb HBO Personeel & Arbeid afgerond alsmede Post HBO Coachingsvaardigheden. Tevens ben ik Biografisch Loopbaancoach en Trainer Kernkwadranten. Tenslotte heb ik de opleiding voor coach stress & Burn-out afgerond. Eigenlijk ben altijd wel bezig met een cursus of workshop; leren en ontwikkelen vind ik leuk en belangrijk. Ik ben Noloc Register Loopbaanprofessional.

Een goede balans in mijn werk- en privéleven vind ik heel belangrijk en staat dus hoog in het vaandel. Naast mijn werk wil ik voldoende tijd hebben voor mijn gezin, familie, vrienden, sport en kamperen met ons T1 busje.

Ellen Ziengs

Sinds 2018 werk ik als freelancer bij Vier L en nadat ik ook voor andere bureaus heb gewerkt voel ik me hier helemaal op m’n plek. De persoonlijke betrokkenheid en het vertrouwen dat ik krijg zijn heel fijn. Het is wat ik ook aan mijn cliënten geef, persoonlijke betrokkenheid en het volste vertrouwen dat ze in staat zijn om een volgende stap te zetten op weg naar werk.

Vanuit het P&O vak startte ik zo’n 20 jaar geleden in het begeleiden van mensen in en naar werk. Ik heb in al die jaren opleidingen gedaan in loopbaanbegeleiding, coaching en training. De laatste jaren heb ik mij verder verdiept in therapeutisch werk en ik ben inmiddels gecertificeerd als psychosociaal therapeut. Uiteindelijk zijn het allemaal puzzelstukjes die goed in elkaar passen. Zo kan ik mijn opleidingen en ervaring inzetten om nog beter te begrijpen wat er nodig is om een volgende stap te zetten in een re-integratieproces. Voor Vier L doe ik veel UWV trajecten en soms coaching- of loopbaantrajecten.

Stimuleren en motiveren is mijn kracht, ontwikkeling en beweging brengen zijn belangrijke drijfveren. Voor mij is een traject altijd een gelijkwaardige samenwerking. Ik breng mijn deskundigheid en ervaring in en samen ontdekken we wat nodig en haalbaar is. De cliënt zet zelf de stappen en ik help of ondersteun waar nodig. Het geeft mij voldoening als ik merk dat een cliënt  weer in mogelijkheden kan denken en meer (zelf)vertrouwen ervaart.

Peggy Nooyen - Vliegenberg

Vanaf 2017 werk ik als re-integratieadviseur bij Vier L.
Mijn jarenlange ervaring die ik bij het UWV op het gebied van mens en werk heb opgedaan, kan ik nu met veel plezier en passie inzetten bij het begeleiden van mensen in hun persoonlijke leven en hun loopbaan.

Ik heb al veel kandidaten mogen begeleiden in een re-integratietraject (tweede spoor). Samen met mijn kandidaat ga ik graag op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Als coach is het belangrijk dat je je goed verplaatst in de ander. Hij of zij verliest mogelijk zijn of haar baan en de toekomst is ineens onzeker. Dat is een emotioneel proces. Door goed te luisteren, mee te denken en persoonlijke aandacht aan de problemen te schenken, krijgt de kandidaat vertrouwen.

Het geeft mij veel voldoening wanneer kandidaten in mogelijkheden gaan denken, in beweging komen en zélf de regie nemen over hun toekomst. Het is mooi om hen te motiveren en te mogen begeleiden bij het ontdekken van hun talenten zodat zij stappen kunnen zetten in hun persoonlijke ontwikkeling.

Naast re-integratie heb ik me verder gespecialiseerd in loopbaanonderzoek, loopbaanbegeleiding, persoonlijke ontwikkeling, outplacement, studiekeuzebegeleiding en duurzame inzetbaarheid.

Het kleinschalig en mensgericht werken spreekt mij erg aan bij Vier L. Het team van Vier L is professioneel en flexibel waardoor er altijd maatwerk geleverd wordt.

Alexandra Herman de Groot

Al ruim 9 jaar werk ik naar volle tevredenheid samen met Vier L. Door de kleinschaligheid van Vier L zijn de communicatielijnen kort en is er ruimte om te sparren met enthousiaste en kundige collega’s. Ik werk graag voor dit bureau dat gelooft in de kracht van het persoonlijke en kwaliteit en maatwerk voorop zet.

Wat mij motiveert: mensen helpen hun potentieel tot bloei te brengen. Ik heb dat gedaan in leidinggevende en adviserende functies, in commerciële en non-profit organisaties.
In 2011 heb ik de post-HBO opleiding tot coach voor loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling succesvol afgerond. Ik ben Register Loopbaanprofessional (CMI gecertificeerd) en erkend lid van Noloc, de branchevereniging voor loopbaancoaches.

In mijn werk vind ik het leuk om uit te vinden wat cliënten beweegt en hoe ik daar samen met hen het beste resultaat uit kan halen met de beschikbare middelen. Ik breng graag complexe uitdagingen tot een goed einde.

Ik denk dat het bewust worden van het eigen gedrag, de innerlijke drijfveren en wijze van communiceren, zorgen voor wezenlijke veranderingen die men kan doorvoeren op zowel het zakelijke, als het persoonlijke vlak.

Mijn specialiteiten zijn individuele loopbaanbegeleiding voor middelmanagement (midcareer), het voeren van coachgesprekken in het kader van Veerkracht & Groei en re-integratie spoor 2-trajecten.

 

Sheila Pels

Al ruim 25 jaar ben ik werkzaam als coach op het gebied van re-integratie en loopbaanontwikkeling. Dit werk voer ik met veel plezier uit. Bij mij kun je terecht als je beweging zoekt in je loopbaan. Daarbij zijn gelijkwaardigheid en eigenheid zaken die ik laat meewegen in wat ik doe en hoe ik het doe en zoek ik ook bij mensen die ik mag begeleiden naar wat diegene uniek maakt in diens werkend bestaan.

Mijn ervaring in dit werkveld heb ik vanaf 1997 opgedaan als trajectbegeleider voor de gemeente Den Haag en als senior re-integratie adviseur/jobcoach bij een tweetal re-integratiebureaus en bij een zorginstelling als re-integratie adviseur. Sinds 2012 voer ik deze werkzaamheden uit als zelfstandig coach en heb de afgelopen jaren voor diverse opdrachtgevers trajecten mogen uitvoeren.

Direct bij de eerste kennismaking met Vier L was ik onder de indruk van de wijze waarop Sofie en haar medewerkers uitvoering geven aan hun opdrachten. Het streven naar transparantie, kwaliteit en maatwerk spreekt mij zeer aan en sluit goed aan bij de wijze waarop ook ik mijn werkzaamheden wil aanbieden.

Sabine Eisses

Sinds een aantal jaren werk ik als freelancer bij Vier L. Ik word ingezet als loopbaanadviseur en als begeleider van spoor 2 re-integratietrajecten.

Ik geloof in de eigen kracht van individuen. Ik gun alle mensen die ik begeleid een passende baan en/of levensvervulling. Het verkennen van mogelijk nieuwe functies of banen, het samen steeds beter begrijpen wat er nu werkelijk toe doet in leven en werk vind ik een altijd interessante en mooie zoektocht; een ontdekkingsreis die nooit verveelt.

Het mensen helpen bij het vergroten van hun zelfbewustzijn en hun eigen regie is me op het lijf geschreven.

Als ontwikkelingspsychologe geloof ik in groei en ontwikkeling. Mijn werkervaring is breed; ik heb jarenlang in de internationale consultancy gewerkt, heb met gedetineerden gewerkt, ik heb ervaring in outplacement en training en naast mijn werk voor Vier L adviseer ik grote opdrachtgevers over het brede vakgebied veilig en gezond werken.

Ik werk graag voor Vier L. Vier L is een transparante en integere organisatie die down to earth doet wat het belooft: het professioneel begeleiden van werknemers en werkgevers naar een zo goed mogelijk duurzaam herstel bij uitval en verzuim.

Trees Zeistra

“Mijn loopbaan heeft altijd in het teken gestaan van werken met mensen. Zowel op gebied
van re-integratie als op het preventiegebied van arbeid en gezondheid. In diverse rollen ben
ik betrokken geweest bij re-integratie. Trajecten die ik uitvoer zijn loopbaan(her)oriëntatie,
outplacement, eerste en tweede spoortrajecten, UWV “Modulaire”, “Werkfit” en “Naar Werk”
trajecten, en (life)coaching. Bijzondere ervaring heb ik met mensen met ADD/ADHD/ASS,
Ziektewet begeleiding, Wajong doelgroep, trajecten gericht op kanker en werk en chronisch
zieken.
Als coach ben ik mensgericht en sta naast mijn kandidaten. Samen gaan we het traject in,
waarbij ik mijn kandidaten ondersteun in het ontwikkelen van diverse vaardigheden. Mijn
persoonlijke doel is dat mijn kandidaat weer in zichzelf gaat geloven en de eigen regie over
zijn of haar leven weer terugkrijgt. Mijn kracht zit hem in het zien van kansen en
mogelijkheden met een praktische en creatieve aanpak.
Mijn enthousiasme en bevlogenheid en respectvolle benadering is wat mijn kandidaten als
zeer positief teruggeven. Ik ben vriendelijk en toegankelijk, en heb een brede kennis van
verschillende doelgroepen en leeftijden. Ook beschikt ik over een breed netwerk in de regio
Apeldoorn, Deventer, Zutphen en Zwolle en in verschillende branches.
Korte samenvatting van traject kenmerken: Zingeving, toekomst gericht een bijdrage leveren
aan de maatschappij. Samen (creatief) onderzoeken naar kansen die er zijn