Cootje Knook

In 2003 besloot ik het bank- en verzekeringswezen, waarin ik 20 jaar gewerkt heb in verschillende adviserende, commerciële en leidinggevende functies, te verlaten en een opleiding te gaan volgen als arbeidsbemiddelaar / re-integratie adviseur.

Een ingrijpende beslissing waar ik geen minuut spijt van heb gehad. Wat heb ik sindsdien prachtige ontmoetingen gehad en veel geleerd.

Na enige omzwervingen maakte ik in 2005 kennis met Vier L waar ik aan de slag ben gegaan als re-integratieadviseur en jobcoach voor opdrachtgevers als U.W.V. Gemeentes, SW-bedrijven, scholen en bedrijven. In 2011 ben ik de opleiding Arbeidsdeskundig gaan volgen en sindsdien geef ik advies, coaching en verzorg ik onderzoeken op dit gebied.

Ik ben een gedreven en leergierige (en wellicht ook nieuwsgierige) persoon met een brede belangstelling. Ik ben vooral geïnteresseerd in de mens, zijn drijfveren, mogelijkheden en ontwikkeling. Mijn creativiteit gebruik ik graag bij het oplossen van problemen, maar ook bij het overbrengen van ideeën en het in beweging brengen van mensen en processen.

Geen dag is hetzelfde bij Vier L. Ieder mens is uniek, dus zo ook de ontmoetingen die plaats vinden. De problematiek is divers en soms schrijnend. De samenwerking met collega’s, ander professionals  en opdrachtgevers is fijn. Gezamenlijk wordt naar een oplossing gezocht. Daarnaast verdiepen we ons er ook in hoe problemen en uitval te voorkomen.

Van mijn gevolgde opleidingen (Post HBO) Economie en Management,  Arbeidsbemiddeling en Arbeidsdeskundige heb ik veel profijt, al ben je in ons vakgebied nooit uitgeleerd en is het belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en wat er zo allemaal speelt.

In mijn vrije tijd ben ik Stadsgids, klodder ik wat met kleur en verdiep ik me graag in cultuur- en kunstgeschiedenis.

Het devies van deze 60-plusser:  “Een mens is nooit te oud om te leren”.