Tamara de Rijke- van der Schoor

Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Vier L en heb ik mij kunnen ontwikkelen tot een allround senior re-integratieadviseur, coach en bedrijfsmaatschappelijk werker. Van origine ben ik opgeleid tot HBO Verpleegkundige, hetgeen ik nog steeds als een meerwaarde zie. Zo heb ik van nature een nieuwsgierigheid naar de mens en de redenen van iemand zijn handelen. Tegelijkertijd ben ik staat om te oberserven en signaleren, en zie ik naast de mens ook de beperkingen die impact hebben.  Het zorgt ervoor dat ik een volledig beeld heb van zowel het psychisch als het lichamelijke functioneren. Ik ben opgeleid tot professioneel coach, bedrijfsmaatschappelijke werker, ben bekend met energetisch lichaamswerk en start op korte termijn met de pre-master tot GZ- Psycholoog. Ik ben een ambitieus mens, die elke dag nog graag leert en zaken met twee handen aanpakt

In mijn begeleiding staat bewustwording, eigenaarschap, compassie en mensgerichtheid centraal. Als het past met een gezonde dosis humor. De medewerker/client is tenslotte een mens die vaak al met een gevulde of volle rugzak te maken krijgt met een traject. Ik zie het dan ook een als een uitdaging bij bijvoorbeeld een complex spoor 2 dossier, naast de gebruikelijke begeleiding ook iets mee te kunnen geven wat van waarde is als mens.

Ik heb veel ervaring in het begeleiden van individuen in opdracht van werkgevers, het UWV of gemeenten. Denk hierbij aan trajecten gericht op werkhervatting zoals spoor 2, om cliënten werkfit te maken. In het kader van preventie bijvoorbeeld gericht op het voorkomen van burn-out als bedrijfsmaatschappelijk werker of cliënten te begeleiden bij het verder opstarten van de juiste hulpverlening bij zwaardere problematiek. Ook geef ik groepstrainingen/workshops in het kader van spoor 2 trajecten of preventie omtrent burn out/stressklachten.

Naast mijn werk ben ik ten eerste ook een oermoeder van twee kinderen, luister ik graag Podcasts gericht op psychologie, maatschappelijke vraagstukken en alles wat een mens beweegt. Ik ben graag creatief bezig met bijvoorbeeld wol of vilt en draai ik mij hand er niet voor om een muurtje te stucen en het nodige in huis te klussen.

Tamara de Rijke- van der Schoor